;

Berapa Ramai Yang dah Melawat

counter

JANJI & SABAR

TIDAK ADA JANJI YANG BENAR BENAR DI DUNIA INI HANYALAH JANJI MATAHARI PADA ALAM YANG AKAN TERBIT PADA HARI ESOK

Di antara perkara yang mudah dicerita,
susah diamalkan ialah sifat sabar.
Kerana sabar itu ada hubungannya dengan hati,
hati ada perasaan. Lidah tidak ada perasaan,
cuma ada sentuhan.

RENUNGAN

"Dari Abu Hurairah r.a katanya,Rasulullah s.a.w bersabda :

"Sesungguhnya Allah tidak memandang kepada rupa kamu juga tidak memandang kepada harta kamu,

akan tetapi Allah melihat kepada hati dan amalan kamu"

(Hadis Sahih Riwayat Muslim)"

Islamic Hijri Calendar

Demi masa. Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal solleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. " Siapakah golongan yang rugi itu? Mereka adalah golongan yang bermegah-megah mengejar kehidupan duniawi.

Jom Dengar NasyidFM < WADAH HIBURAN TERKINI

;

renungkan sejenak

Friday, July 3, 2009

Kesimpulan Hidup

Orang Yang MeNciNtAi Mu mESkipun TeLah mEnGEnAli Mu DgN seBeNaR- bEnARNYA iAitu BaIk bUrUkMu ....SeTiap YaNG kiTa lAKukan itu TerLaLU penting DAlam SEbuAh KeHIDupAn... TaNpA kEjuJurAn HiDup SEntiasa Menjadi mainan orang..
OlEH iTU JGn TerTarik KePADA sESeOrNG kRNA pAraSnyA,sEbab KeELOKAN pARAS DPt mENYESATKAN ..jgN PuLa TertArik KePADA kEKAYAAN nYA kERaNa KEkAyAAn AkAn MUsnah .TerTariklah PaDA sESEorang YANg DaPaT mEmbUatMU tERseNYUM,kErAna hanya SeNYUm YG DaPaT mEmbUaT haRI - hAri yAng GeLap MeNJAdI CerAH iBaRat kAtA oRANG ,,,daRi KesUsaHaN Itu aKaN PeroleHI kESenangan DAn KEbAhaGIaN ..DAN jIKA seseoRAng HAdir DAlam Hidup kamu DAn mEnjAdi SEbaHAgIan Drpd KaMU ,,tEtaPi AtS dASR tRtntu dIa tRPAKSA pERgi ,JgNlah BersedIh ,TerIamalah KeNAnGAN ITU ,sEKURANG-kURANGnYa,Dia pernah mbahagiakn kamu ,TetAPI APABILA ADA YG dtg ,Jgn bIarkan IA BRLALU pERGi dAn JikA esOK KALAU ia MASIh bRTaNDaNG jgN hArAP iA akn KEmBali

jangan tinggalkan oRg Yang Kita saYang UTk Orang Yang Kita SukA,KeraNa oRang yanG kita Sayang aKaN tiGgaLkaN KiTa Untuk Orang Yang Mereka Sayang.JangaN cUbA daPaTkaN aPA YanG kita Sayang Tapi Sayang Lah DengaN aPA YanG kita ada2 comments:

iman said...

kesimpulan hidup yang penuh bermakna
"tiada ungkapan perpisahan dalam persahabatan walau maut menjadi nokhtahnya kerana seorang sahabat itu terlalu istimewa dalam setiap doaku" iaitu abg alif ler.
hoe semuanya baek2 belaka. =)
smile sOkmO deh!

rimbunan said...

memang bermakna kata2 anda itu....
cari..carilah teman yang baik...utk kita mnjdi baik juga

Gambar Bermadah

Gambar Bermadah
Di Ambil Pada Hari Raya AidilFitri 1429 Di Kg Pdg Tembak, Lumut Perak

Islamic Hijri Calendar