;

Berapa Ramai Yang dah Melawat

counter

JANJI & SABAR

TIDAK ADA JANJI YANG BENAR BENAR DI DUNIA INI HANYALAH JANJI MATAHARI PADA ALAM YANG AKAN TERBIT PADA HARI ESOK

Di antara perkara yang mudah dicerita,
susah diamalkan ialah sifat sabar.
Kerana sabar itu ada hubungannya dengan hati,
hati ada perasaan. Lidah tidak ada perasaan,
cuma ada sentuhan.

RENUNGAN

"Dari Abu Hurairah r.a katanya,Rasulullah s.a.w bersabda :

"Sesungguhnya Allah tidak memandang kepada rupa kamu juga tidak memandang kepada harta kamu,

akan tetapi Allah melihat kepada hati dan amalan kamu"

(Hadis Sahih Riwayat Muslim)"

Islamic Hijri Calendar

Demi masa. Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal solleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. " Siapakah golongan yang rugi itu? Mereka adalah golongan yang bermegah-megah mengejar kehidupan duniawi.

Jom Dengar NasyidFM < WADAH HIBURAN TERKINI

;

renungkan sejenak

Monday, November 23, 2009

Aset Baru...

Salam Semua..

Fuuhhhhhh Lamanya tak update blog... sibuk dan letih dengan pelbagai urusan sejak dua menjak nie.. tu pasal mendiamkan diri dari meng'update' blog ni. tetiba malam ni teringat baru la update citer dalam blog ni tak banyak sikit jer. janji ada bahan.

Pertamanya nak citer keterujaan pasal CD di tandatangan oleh Dato' Siti Nurhaliza... hehhe jangan marah ek... pandang dan lihat betul betul... ermmm Thanks Dato' Siti Nurhaliza.. album "Tahajjut Cinta" memang menjentik sedikit hati jika benar benar hayati bait bait tersirat di sebalik dendangan suara penyanyi pujaan ramai ni.

CD yang di tanda tangan Oleh Dato'Siti Nurhaliza

mesti ada yang tertanya macamana boleh dapat tandatangan Dato' Siti Nurhaliza pada CD tu??? jangan di tanya... hehhe adalah Rahsia.. Thanks.... kepada yang berkenaan semoga Allah membalas jasamu..kerana merealisasikan hasrat diri ini. terharu dan bersyukur sangat sangat.


Saiz kecil dan besar dengan harga dan kuantiti berbeza didalam kotak yang menarik

Yang keduanya citer bab minyak Wangi One Drop Perfumes.. siapa yang masih belum mendapatkannya yang "ORIGINAL" boleh dapatkannya sekarang... nak order bgtau atau call jer ...insya Allah barang akan dapat secepat mungkin setelah menyerahkan pembayaran sekali gus , dan tak ada hutang hutang tau murah jer kotak kecil( 4 botol ) RM25.00 dan kotak besar ( 8 botol ) RM40.00 sahaja. ususniaga dalam Ringgit Malaysia dan Tunai sahaja. hehhehe

Baiklah rasanya ini sahaja yang hendak di ceritakan tp di sebabkan penat sangat badan ni perlu rehat, so berhenti setakat ini sahaja dulu ada masa akan saya sambung lagi insya Allah.


Wassalam...

No comments:

Gambar Bermadah

Gambar Bermadah
Di Ambil Pada Hari Raya AidilFitri 1429 Di Kg Pdg Tembak, Lumut Perak

Islamic Hijri Calendar