;

Berapa Ramai Yang dah Melawat

counter

JANJI & SABAR

TIDAK ADA JANJI YANG BENAR BENAR DI DUNIA INI HANYALAH JANJI MATAHARI PADA ALAM YANG AKAN TERBIT PADA HARI ESOK

Di antara perkara yang mudah dicerita,
susah diamalkan ialah sifat sabar.
Kerana sabar itu ada hubungannya dengan hati,
hati ada perasaan. Lidah tidak ada perasaan,
cuma ada sentuhan.

RENUNGAN

"Dari Abu Hurairah r.a katanya,Rasulullah s.a.w bersabda :

"Sesungguhnya Allah tidak memandang kepada rupa kamu juga tidak memandang kepada harta kamu,

akan tetapi Allah melihat kepada hati dan amalan kamu"

(Hadis Sahih Riwayat Muslim)"

Islamic Hijri Calendar

Demi masa. Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal solleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. " Siapakah golongan yang rugi itu? Mereka adalah golongan yang bermegah-megah mengejar kehidupan duniawi.

Jom Dengar NasyidFM < WADAH HIBURAN TERKINI

;

renungkan sejenak

Sunday, August 9, 2009

Selamat Bertunang.....

Salam Keceriaan buat semua...

semalam satu hari suntuk berjalan sakan menghadiri Majlis Doa Kesyukuran di Ipoh dan kenduri Tunang Besan Keluarga di Tapah , agak memenatkan jugalah Drive kete... Majlis Tahlil agak meriah gaklah dengan kehadiran penduduk Taman sebelum solat zohor di Ipoh, selesai makan kami semua bergerak pula ke Tapah. Sempatlah singgah ke Tesco Extra membeli keperluan dan Kek sempena Majlis tersebut. ( Lupa nk ambik gambar kek tu)

Majlis pertunangan dia adakan agakl ringkas tapi meriah. perbincangan di mulakan dengan sesi kenal mengenal dan hajat kedatangan rombongan pihak lelaki. Agar lancar serta memudahkan cara juga cara bertunang adat melayu perak ni.. ewah ewah hehhehe. Begitulah Syariat Islam menganjurkan pertemuan yang boleh membawa Rahmat dalam majlis yang di galakkan bila bertemu dan berpisah kerana Allah.

Setelah selesai sesi perbincangan penetapan Hagra dari pihak perempuan serta serba serbi yang perlu oleh kedua dua pihak oleh pemudah cara majlis , akhirnya keluarlah kata sepakat apa yang perlu bagi memudahkan tuntutan Agama kepada dua dua bakal pengantin .

apa yang perlu majlis dapat di jalankan seperti yang di jadualkan . sesungguhnya Manusia hanya merancang, Allah jualah yang menentukan segala galanya. mudah mudahan semua akan berjalan lancar.

Selamat Bertunang... kepada sesiapa yang baru dan bakal bertunang nanti hehehhe ... sekian sahaja....insya Allah jika ada umur yang panjang kita akan berbicara lagi ...

* Thanks Bro K

Wassalam
No comments:

Gambar Bermadah

Gambar Bermadah
Di Ambil Pada Hari Raya AidilFitri 1429 Di Kg Pdg Tembak, Lumut Perak

Islamic Hijri Calendar