;

Berapa Ramai Yang dah Melawat

counter

JANJI & SABAR

TIDAK ADA JANJI YANG BENAR BENAR DI DUNIA INI HANYALAH JANJI MATAHARI PADA ALAM YANG AKAN TERBIT PADA HARI ESOK

Di antara perkara yang mudah dicerita,
susah diamalkan ialah sifat sabar.
Kerana sabar itu ada hubungannya dengan hati,
hati ada perasaan. Lidah tidak ada perasaan,
cuma ada sentuhan.

RENUNGAN

"Dari Abu Hurairah r.a katanya,Rasulullah s.a.w bersabda :

"Sesungguhnya Allah tidak memandang kepada rupa kamu juga tidak memandang kepada harta kamu,

akan tetapi Allah melihat kepada hati dan amalan kamu"

(Hadis Sahih Riwayat Muslim)"

Islamic Hijri Calendar

Demi masa. Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal solleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. " Siapakah golongan yang rugi itu? Mereka adalah golongan yang bermegah-megah mengejar kehidupan duniawi.

Jom Dengar NasyidFM < WADAH HIBURAN TERKINI

;

renungkan sejenak

Friday, August 21, 2009

Majlis Tahlil & Yassin di pejabat RABBANI

Salammunalaik'....
17hb yang lepas saya menghadiri satu majlis tahlil untuk Allahyarham Ustaz Asri bin Hj.Ibrahim, di pejabat Rabbani Productions Sdn.Bhd.Majlis di hadiri ramai rakan taulan Artis Nasyid tanahair serta sahabat handai Allahyarham. Majlis di jalankan dengan aktiviti solat Isya' Berjamaah , Membaca Surah Yassin , Bertahlil & Tazkirah mengenang jasa serta kenangan Allahyarham sepanjang melibatkan diri di arena Nasyid zaman Nadamurni & Rabbani. Majlis Bacaan Yassin di ketuai oleh Ustaz Rozi dan Tazkirah di selang seli oleh Ustaz Dinie Juri, Ustaz Sohibul Fadhil Sabikin, Farihin Abd.Fattah, Isman Nadim ( Hijjaz) & Azadan (Rabbani).

Semasa
menceritakan detik detik kenangan mereka bersama Allahyarham part yang tak leh saya bendung airmata apabila saudara Azadan menceritakan pengorbanan Allahyarham sepanjang bersama sama mengerakkan misi dakwah melalui nasyid. Sungguh besar pengorbanan Allahyarham. SMS terakhir yang di kirimkan Ustaz kepada kawan kawannya juga di baca.. sungguh terharu apabila mendengarnya. banyak tanda tanda Allahyarham ingin meninggalkan kita buat selama lamanya dalam pada itu nampak niat ikhlas allahyarham mahu mengerakkan nasyid dengan bersungguh sungguh.

Azadan juga merayu supaya saudara Zul bangkit untuk meneruskan misi dakwah yang Allahyarham Ustaz Asri pesankan melalui pesanan SMS terakhir yang dikirimkan, saya juga berharap saudara Zul berdiri dengan penuh yakin mengerakkan Rabbani sepertimana rakan rakan Rabbani lain memberikan kepercayaan.

Sebagai peminat Rabbani saya yakin bahawa Rabbani boleh pergi jauh dengan pengalaman yang lama dalam Nasyid. Rata rata rakan nasyid lain seperti Raihan & Hijjaz boleh membantu jika di minta pertolongan... ini saya dengar sendiri abg Isman Nadim( Hijjaz ) berbual bersama di kaki lima pejabat Rabbani , ini jelas membuktikan ukhuwah dan keakraban kedua duanya sungguh erat. Teruskan perjuangan Rabbani...

Majlis tersebut berakhir dalam jam 11 malam tetamu di jamu dengan makanan bihun & nasi yang sungguh sedap... mudah mudahan pertemuan di malam tahlil tersebut membawa rahmat dan berkat untuk Rabbani terus berjuang kerana Rabbani tidak keseorangan dalam menempuh perjuangan tersebut.

Akhir kata mudah mudahan Roh Allahyarham Asri Bin Hj.Ibrahim aman dan Tenteram
"Nun di sana".

Ameen..
No comments:

Gambar Bermadah

Gambar Bermadah
Di Ambil Pada Hari Raya AidilFitri 1429 Di Kg Pdg Tembak, Lumut Perak

Islamic Hijri Calendar