;

Berapa Ramai Yang dah Melawat

counter

JANJI & SABAR

TIDAK ADA JANJI YANG BENAR BENAR DI DUNIA INI HANYALAH JANJI MATAHARI PADA ALAM YANG AKAN TERBIT PADA HARI ESOK

Di antara perkara yang mudah dicerita,
susah diamalkan ialah sifat sabar.
Kerana sabar itu ada hubungannya dengan hati,
hati ada perasaan. Lidah tidak ada perasaan,
cuma ada sentuhan.

RENUNGAN

"Dari Abu Hurairah r.a katanya,Rasulullah s.a.w bersabda :

"Sesungguhnya Allah tidak memandang kepada rupa kamu juga tidak memandang kepada harta kamu,

akan tetapi Allah melihat kepada hati dan amalan kamu"

(Hadis Sahih Riwayat Muslim)"

Islamic Hijri Calendar

Demi masa. Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal solleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran. " Siapakah golongan yang rugi itu? Mereka adalah golongan yang bermegah-megah mengejar kehidupan duniawi.

Jom Dengar NasyidFM < WADAH HIBURAN TERKINI

;

renungkan sejenak

Wednesday, December 8, 2010

Selamat Pengantin Baru

3 ~ Disember 2010 -Satu majlis Akad nikah seorang sahabat dan kenalan rapat aku mengakhiri zaman bujangnya telah berlangsung di rumah kediaman pasangan yang juga isterinya di Permatang Batu, Pulau Pinang, berlangsung dengan suasana aman harmoni. Bermulalah fasa episod baru kehidupan hidup berpasangan sebagai suami isteri. Mohd Khairani b. Mohd Yusop dan Farazimah bt Mohamad semoga kalian bahagia menempuh gerbang kebahagiaan sebagai suami isteri.

tatkala melihat sahabatku ini mendengar khutbah nikah dari kadi terlihat gelagatnya sebak menahan kesedihan dan sayu hati apabila merasakan diri terlalu kerdil untuk menangung satu tanggungjawab besar sebagai suami bagi melayari kapal rumahtangga bersama seorang isteri.

aku sebagai jurufoto yang tak bertauliah ini tersentuh untuk mengambil gambar tersebut kerana terlalu sayu untuk di rakamkan. Khairani cukup sensitif dalam bab menilai diri sendiri... bagi aku dialah seorang sahabat yang banyak membantu aku dalam apa jua perkara sama ada susah dan senang kehidupan aku di dunia ini.

banyak kenangan bersama dia semasa membujang bersama... mungkin inilah di katakan pengalaman yang cukup berharga untuk di kenang. apa apa pun kini semuanya telah selamat . aku mendoakan Khai dan Fara akan sentiasa sabar dalam menempuh hidup baru.

SELAMAT PENGANTIN BARU SAHABATKU DUNIA & AKHIRAT
MOHD KHAIRANI MOHD YUSOP.

1 comment:

nizam said...

wah....x per,nanti abg pula menjalani bahtera alam perkahwinan

Gambar Bermadah

Gambar Bermadah
Di Ambil Pada Hari Raya AidilFitri 1429 Di Kg Pdg Tembak, Lumut Perak

Islamic Hijri Calendar